Stacks Image 1353
"Today's problems cannot be solved if we still think the way we thought when we created them." (Albert Einstein)
Stacks Image 1571
Green April is sinds 2015 een gecertificeerde B Corporation. B Corps zijn een nieuw soort bedrijf die de kracht van ondernemen gebruiken om maatschappelijke en milieu problemen op te lossen.

Er zijn momenteel ruim 1,200 Certified B Corps over de gehele wereld. Green April is na een uitgebreid certificatie proces door de non-profit B Lab gecertificeerd als B Corp. We zijn er trots op om tot deze wereldwijde gemeenschap van vooruitlopende bedrijven te behoren.
Praktisch maar wel overdacht
Stacks Image 141
Onze aanpak is praktisch, praktijk gericht en met een focus op het het bereiken van de volgende stap.

Het opleveren van dikke rapporten is niet onze core-business, onze core-business is het bereiken van resultaat.

Dat wil niet zeggen dat we geen rapportages maken. Zeker niet, in de communicatie is het vaak nodig om een en ander helder en duidelijk op te schrijven. En dat zullen we dan ook zeker doen. Maar onze dienstverlening gaat verder. We gaan voor resultaat, een heldere begrijpelijke rapportage is daar een onderdeel van.

Alhoewel we praktisch en praktijkgericht zijn, vinden we het belangrijk om de feiten juist te hebben. Een gedegen onderbouwing maakt dan ook altijd onderdeel uit van onze aanpak.
Volledig Transparant
Stacks Image 73
Onze documenten bevatten duidelijke bronvermeldingen en een overzicht van onze belangrijkste aannames.

Als we hebben gerekend zijn onze excel modellen beschikbaar. Geen onoverzichtelijke spreadsheets waar geen touw aan vast te knopen is. Maar heldere en duidelijke spreadsheets, waarmee, indien gewenst, gemaakte berekeningen kunnen worden nagelopen.

Via internet maken we al onze documentatie voor de klant toegankelijk. Niet alleen onze rapportages en eventueel gehanteerde spreadsheets, maar ook gebruikt bronmateriaal.

Zo kan men altijd dieper graven indien nodig. Bij nadere vragen, of in een later stadium. Daarnaast zijn wij zelf natuurlijk altijd beschikbaar voor verdere verduidelijking. Dat noemen we volledig transparant.
Creatie van werkelijke duurzame waarde
Stacks Image 251
Onze focus is op werkelijke waarde creatie. Werkelijke waarde creatie kenmerkt zich door zijn lange-termijn bestendigheid. Werkelijke waarde creatie is waarde voor aandeelhouders door het leveren van toegevoegde waarde aan de andere stakeholders. Werkelijke waarde creatie is geen zero-sum game, waar de een wint ten koste van de ander. Werkelijke waarde creatie is een 'alleen maar winnaars' spel. Werkelijke waarde creatie gaat over vermenigvuldigen door te kunnen delen.

Onze visie is:
  • What goes around, comes around -> Do no harm / don't be evil
  • Less is more -> be as resource efficient as possible
  • It's not sufficient to do things better, we need to do better things - Mark Shayler