Stacks Image 1153
Stacks Image 3352
Green April is sinds 2015 een gecertificeerde B Corporation. B Corps zijn een nieuw soort bedrijf die de kracht van ondernemen gebruiken om maatschappelijke en milieu problemen op te lossen.

Er zijn momenteel ruim 1,200 Certified B Corps over de gehele wereld. Green April is na een uitgebreid certificatie proces door de non-profit B Lab gecertificeerd als B Corp. We zijn er trots op om tot deze wereldwijde gemeenschap van vooruitlopende bedrijven te behoren.

Green April


De transitie naar een duurzame samenleving is niet alleen noodzakelijk, het is ook de grootste business opportunity in een generatie. Green April staat voor een nieuwe lente een nieuwe start. Wij helpen kansen te identificeren, duurzame business ideeën te concretiseren en de transformatie naar een nieuwe duurzame en winstgevende toekomst te maken. Steeds met beide benen op de grond, een focus op de bottom-line en een grote kennis van zaken.
Green April richt zich op vraagstukken op het gebied van duurzame energie, voedsel, duurzaam transport en de gebouwde omgeving (ESCO). De kracht van Green April ligt in de unieke combinatie van strategie & business consultancy, met diepgaande kennis van duurzame technologie & regelgeving, vanuit een ijzersterke financieel-economische basis. We helpen zo om visie en ambities te vertalen naar concrete, goed doordachte en haalbare business modellen. Green April ontwikkelt zich bij uitstek als hoogwaardige, Trusted Advisor voor klanten waarbij langdurige relaties ontstaan.
Green April is een netwerk organisatie. We beschikken over een uitgebreid netwerk van zelfstandig experts en bureau's waar we regelmatig mee samenwerken. Op deze manier kunnen we snel diepgaande expertise aan tafel brengen over uiteenlopende onderwerpen. Met ons netwerk in de academische wereld kunnen we, indien gewenst, ook dit soort kennis en samenwerkingen mobiliseren. Omdat we snel groeien zoeken we naar uitbreiding van ons team in de vorm van nieuwe partners en/of consultants.

De functie


Je werkt als senior consultant nauw samen met de partners van Green April, in kleine teams, maar ook zelfstandig samen met klanten aan uitdagende advies opdrachten op het gebied van duurzame energie, voedsel, duurzaam transport of de gebouwde omgeving (ESCO). Je helpt klanten hun strategie en doelen te vertalen naar concrete business modellen en business cases. Je legt in kwalitatief hoogwaardige rekenmodellen de verbinding tussen duurzame technologie, regelgeving (SDE+, EIA, MEI etc.) en financieel-economische resultaten. Je bent vervolgens in staat om – op basis van complexe, inhoudelijke rekenmodellen – de essentie en conclusies op heldere, beknopte wijze te communiceren en rapporteren aan klanten. Je wordt onmisbaar voor de klant en groeit in de rol van Trusted Advisor. Als jij deze waardevolle aanvulling voor Green April bent, bieden wij de mogelijkheid om direct of op termijn in te stappen als Partner.


Competenties


Wij zoeken niet naar een bepaald aantal jaren werkervaring, maar naar eigenheid, unieke kennis en de juiste instelling. Herken je jezelf in de onderstaande kenmerken?
• Kennis van en affiniteit met technologie en relevante regelgeving op het gebied van duurzame energie
• Sterke financieel-economische achtergrond
• IJzersterk in modelleren waarbij je de verbinding tussen duurzame technologie, regelgeving (SDE, EIA, MEI) en financieel-economische resultaten maakt
• Conceptueel en analytisch
• Adviesvaardigheden op strategisch niveau
• Vernieuwend denken
• Eerlijk en betrouwbaar
• Gedreven en altijd ‘the exta mile’ lopen voor de klant