Stacks Image 2882
“Attitude is a little thing, that makes a big difference” (Winston Churchill)
Stacks Image 2904
Green April is sinds 2015 een gecertificeerde B Corporation. B Corps zijn een nieuw soort bedrijf die de kracht van ondernemen gebruiken om maatschappelijke en milieu problemen op te lossen.

Er zijn momenteel ruim 1,200 Certified B Corps over de gehele wereld. Green April is na een uitgebreid certificatie proces door de non-profit B Lab gecertificeerd als B Corp. We zijn er trots op om tot deze wereldwijde gemeenschap van vooruitlopende bedrijven te behoren.
Ons eigen duurzaamheidsbeleid
Stacks Image 145
De voetafdruk van een 'professional service firm' is niet erg hoog in vergelijking met die van veel andere sectoren. Maar dat betekent niet dat er ook binnen deze sector grote verschillen zijn. Wij willen behoren tot de meest duurzame bedrijven. Wij zijn dan ook continue op zoek naar manieren om onze eigen performance verder te verbeteren. Vandaar ook dat we sinds 2015 zijn gecertificeerd als B-Corp.

Als kleine slagvaardige netwerk organisatie met alleen ervaren professionals is er voor ons geen noodzaak om elke dag bij elkaar op kantoor te zijn. Aan de andere kant spreken ook wij regelmatig klanten en hebben we behoefte om gebruik te maken van elkaars creativiteit en ervaring. We maken gebruiken van een flexibele werkplek aanbieder in Amsterdam, waar we met enige regelmaat zijn. Op deze manier maken we optimaal gebruik van de ruimte en minimaliseren wij de hoeveelheid woon-werk verkeer.

Reizen neemt het grootste aandeel in, in onze voetafdruk. We proberen dat op een aantal manieren te verminderen:
  • Flexibele werkplek in combinatie met 'het nieuwe werken'
  • Waar mogelijk gebruik van fiets, openbaar vervoer en dan pas de auto (waar we zeker gebruik van maken als dat tijd-efficient is)
  • Gebruik van elektrische auto (Renault Zoe)
  • Gebruik van kleine auto's, geen lease-auto en bewuste auto keus
  • Binnen europa geven we de voorkeur aan de auto of trein boven het vliegtuig. Ook hier geldt: het moet wel praktisch blijven
  • Als we vliegen compenseren we de veroorzaakte broeikasgas emissie
  • Fysieke ontmoetingen zijn vaak nodig en die gaan we niet uit de weg. Maar sommige besprekingen kunnen ook per video-conferencing of gewoon de telefoon. We maken hierin altijd een bewuste keuze
  • Alle door ons veroorzaakte BKG-emissies worden door ons gecompenseerd, dus ook die afkomstig van reizen, maar: voorkomen is beter dan genezen

Voor de werkplek thuis, kijken we welke maatregelen we kunnen nemen om de door werk veroorzaakte broeikasgasemissie te verlagen. Zo plaatsten we onder andere zonnepanelen, een warmtepomp en isolatiematerialen om een werkplek zo efficiënt mogelijk in te richten.

IT is een andere bron van BKG-emissie en mogelijke vervuiling. Voor onze computers maken we gebruik van energie-efficiënte apparaten voorzien van de hoogste energy star rating. En voor de webhosting (o.a. deze website) maken we gebruik van Green Host een duurzame webhoster.

Natuurlijk kan het altijd beter en we blijven dan ook zoeken naar verdere verbeteringen. We maken in ieder geval bewuste keuzes. We zijn ook praktisch en pragmatisch net als in onze praktijk. Waar het kan zorgen we voor minder BKG-uitstoot, minder vervuiling, minder afval en meer duurzaam gedrag maar het mag onze dienstverlening niet in de weg staan.