Stacks Image 1226
"About the only thing you can't do is ignore them. Because they change things." (John Appleseed)
Stacks Image 5483
Green April is sinds 2015 een gecertificeerde B Corporation. B Corps zijn een nieuw soort bedrijf die de kracht van ondernemen gebruiken om maatschappelijke en milieu problemen op te lossen.

Er zijn momenteel ruim 1,200 Certified B Corps over de gehele wereld. Green April is na een uitgebreid certificatie proces door de non-profit B Lab gecertificeerd als B Corp. We zijn er trots op om tot deze wereldwijde gemeenschap van vooruitlopende bedrijven te behoren.
Arnoud Brink
Stacks Image 1196
Arnoud Brink (1974) is oprichter en partner van Green April. Arnoud heeft 15 jaar ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen, duurzame energie en financiering. Hij werkte voor de bank NIBC en bij adviesbureau Boer & Croon waar hij verantwoordelijk was voor de Cleantech & Renewable Energy sector binnen Corporate Finance.

Zijn bevlogenheid voor verduurzaming, de diepe overtuiging dat bedrijven de overgang naar een duurzame samenleving juist zouden moeten omarmen en zijn sterke ondernemingszin brachten hem tot de oprichting van Green April.

Arnoud beschikt over uitgebreide kennis van duurzame energie en duurzaam ondernemen. Zijn sterkte ligt met name in het maken van de verbinding tussen duurzaam ondernemen, financiële onderbouwing en strategie.

Arnoud werkt(e) ondermeer voor FrieslandCampina, Ballast Nedam, Greenport Venlo, Tennet, de Energiekamer (NMA), LTO Noord, AkzoNobel, Aedes, E.On, Gemeente Groningen en andere organisaties.

Dooor zijn achtergrond in Corporate Finance beschikt hij naast advies- ook over transactie-ervaring, hij adviseerde bij tal van fusies en overnames en (project)financieringen in verschillende sectoren, maar met name op het gebied van Cleantech & Renewable Energy.

Arnoud ziet de transitie naar een duurzame samenleving en een duurzame energievoorziening als een enorme kans. Een transitie die echter ook zeer complex is en gepaard gaat met grote uitdagingen. Eenvoudige oplossingen bestaan niet, het is daarom de kunst, wel-afgewogen, goed onderbouwde beslissingen te nemen op basis van feiten en realisme.

Alleen dan is er, naar de overtuiging van Green April, een goede basis om tot commercieel succes te komen; Want duurzame business moet op elk vlak Better Business zijn.


Jacco Kroon
Stacks Image 1207
Jacco Kroon (1967), partner bij Green April, is ruim veertien jaar actief als consultant op het snijvlak van strategische communicatie en duurzame business development. Naast Green April is hij ook strategisch communicatieadviseur voor solar bedrijf Sungevity International en agritech investeerder Anterra Capital. Verder is hij mede-oprichter van Real Talk Pictures, een mediaproductiebedrijf dat innovatieve manieren zoekt om duurzaamheid over het voetlicht te brengen.

Voor hij partner werd bij Green April werkte Jacco bij Groene Golf - een duurzaam adviesbureau dat hij mede-oprichtte - en als green business adviseur voor BP Alternative Energy. Voor zijn switch naar consultancy was Jacco vijftien jaar lang actief als journalist en documentairemaker met cleantech, klimaat en finance als belangrijkste focus. In aanloop op de klimaatconferentie in Kopenhagen in 2009 was hij tevens mede-auteur van het boek “Een Beknopte Gids door het Klimaatdoolhof”.

Zijn mix van ervaringen leerde Jacco twee dingen: een heldere duurzaamheidsstrategie effent ook het pad naar een betere commerciële strategie – van kostenbesparingen tot het openbreken van nieuwe markten. En transparante, wederkerige communicatie met stakeholders is een essentieel onderdeel om daar te komen.

Organisaties die duurzaamheid als een eiland naast de normale bedrijfsvoering behandelen – en dat zijn er nog genoeg – zullen dat innovatieve en commerciële potentieel nooit verzilveren. Sterker nog, het is precies die defensieve houding die organisaties kwetsbaar maakt voor beschuldigingen van ‘greenwashing’. Jacco is er dan ook van overtuigd dat een duurzame strategie alleen resultaat oplevert als die ook commercieel verankerd is.
Niels Penninx
Stacks Image 1218
Niels Penninx (1976), partner bij Green April, werkt al meer dan tien jaar aan strategische vraagstukken en de realisatie daarvan.

Hij was onder andere adviseur voor de besluitvorming rondom de inmiddels grootste Nederlandse groen gas biomassa installatie en assisteerde het bedrijfsleven bij de onderhandelingen met het Rijk over statiegeld. Hij werkte voor organisaties zoals Cosun, AH, ASML, CRH, NS, IHC Merwede, Bilfinger Industrial Services, TATA Steel, UMC Utrecht, het Ministerie van VWS en de Universiteit Utrecht.

Niels is ervan overtuigd dat duurzaamheid als onderdeel van bedrijfsstrategie een nieuwe fase in gaat. Het geloof dat aandeelhouderswaarde het hoogste doel is, heeft zijn langste tijd gehad. Steeds meer bedrijven nemen intrinsiek hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor hun carbon footprint en de consument en medewerker accepteert steeds minder vaak een wankel onderbouwde duurzaamheidsclaim.

Dit is geen bedreiging, maar een kans voor het bedrijfsleven. Waardecreatie en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan; sterker nog, het is de enige manier om dit toekomstvast te doen. Er zijn voldoende succesvolle voorbeelden.

Niels’ drijfveer is die kansen te vinden en ze te verzilveren.

Niels werkt als vrijwilliger voor verschillende maatschappelijke organisaties waaronder het Rode Kruis en Stichting Kuljuru Keso
Bas van Helden
Stacks Image 5492
Bas van Helden heeft een financiele achtergrond met meer dan 20 jaar ervaring in corporate finance - fusie en overnameadvies, waarderingsvraagstukken en financiering bij KPMG en Accuracy.

Bas heeft ruime modellering en structurering ervaring in complexe financiele vraagstukken met ruime ervaring en netwerk in energie, infrastructuur en private equity.

Bas is een financieel specialist met een brede interesse en hart voor duurzaamheidsvraagstukken.
Jannes van Ingen
Stacks Image 5514
Jannes van Ingen is consultant bij Green April met een passie voor duurzame energie en aanverwante vraagstukken rondom duurzaamheid.

Jannes is een scherp denker met uitstekende analytische vaardigheden en veel ervaring in (financiele) modellering.

Jannes heeft een brede interesse en wil zaken graag tot op de bodem uitzoeken. Sterke punten van Jannes zijn zijn grote nieuwsgierigheid en analytische vaardigheden
Netwerk organisatie
Green April is een netwerk organisatie. We beschikken over een uitgebreid netwerk van zelfstandig experts en bureau's waar we regelmatig mee samenwerken. Op deze manier kunnen we snel diepgaande expertise aan tafel brengen over uiteenlopende onderwerpen. Met ons netwerk in de academische wereld kunnen we, indien gewenst, ook dit soort kennis en samenwerkingen mobiliseren.
We doen graag een passend voorstel.